Verzekering

Uw fiets met een veilig gevoel achterlaten?

 

Bij ons kunt u uw fiets voordelig verzekeren. Wij werken samen met ANWB en ENRA verzekeringen.

 

De nieuwe ANWB Fietsverzekering


Luijendijk Fietsen werkt samen met de ANWB en biedt jou voor een voordelige premie een goede fietsverzekering.
Ben je lid van de ANWB? Dan ontvang je 5% korting op de premie.

Voordelen van de ANWB Fietsverzekering
Wanneer je een nieuwe fiets koopt denk je er misschien niet direct aan, maar het is erg slim om een goede fietsverzekering af te sluiten. De laatste jaren neemt de diefstal van fietsen enorm toe, zeker bij elektrische fietsen. Met een goede verzekering ben je hiervoor verzekerd. Maar je kunt jezelf voor meer verzekeren dan alleen diefstal. Want wat te denken van een accu die niet meer werkt? Of schade na een aanrijding die verholpen moet worden? Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed en eenvoudig verzekerd.

De belangrijkste voordelen op een rij:
✓ Bij diefstal of totaalverlies van de fiets binnen 5 jaar wordt het aankoopbedrag vergoed
✓ Nieuwe én refurbished accu’s van e-bikes volledig vergoed
✓ Geen eigen risico bij diefstal of totaalverlies
✓ Eigen risico bij beschadiging of diefstal van onderdelen of accessoires slechts €25
✓ Ook tweedehands fietsen zijn te verzekeren
✓ De pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het (tijdelijk) thuisadres
✓ 5% korting op de premie voor ANWB-leden

Zelf je fietsverzekering samenstellen
Je hebt de mogelijkheid om je verzekering zelf samen te stellen. Kies voor Diefstal of voor Beschadiging of maak een combinatie. Daarnaast kun je je nog aanvullend verzekeren voor Pechhulp, Ongevallen en Verhaalsrechtsbijstand. Je maakt je eigen verzekering die volledig bij jou past. Je fietsspecialist legt je graag uit hoe het werkt en wat de beste keuze is.

De basisdekkingen
Om de ANWB Fietsverzekering af te sluiten moet je in ieder geval één van de basisdekkingen kiezen. Met beide ben je helemaal goed verzekerd tegen diefstal én beschadiging.

• Diefstal
Je fiets gestolen, daar denk je liever niet aan. Met de ANWB Fietsverzekering komt alles snel weer goed. Je bent 5 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal. Als jouw fiets binnen 5 jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar. Maar diefstal voorkomen is natuurlijk altijd het beste, dat scheelt je een hoop gedoe. Zet je fiets daarom altijd goed op slot en kies voor de zekerheid ook voor een tweede slot.

Beschadiging
Als je fiets beschadigd raakt door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Raakt jouw fiets binnen de eerste 5 jaar total loss door een aanrijding of vandalisme? Dan levert je fietsspecialist je een nieuw exemplaar. Aanvullende dekkingen Naast één of twee basisdekkingen heb je de keuze uit een aantal aanvullende dekkingen. Met de aanvullende dekkingen ben je extra verzekerd.

• Pechhulp
Vaak ben je niet in de buurt van je eigen fietsspecialist en als je pech hebt wil je weer snel op pad. De module Pechhulp biedt de prettige zekerheid dat je weer snel en veilig op weg geholpen wordt. Je krijgt:
o Kosteloze reparatie bij pech onderweg (exclusief onderdelen)
o Ook hulp vanaf het thuisadres
o Gratis vervoer van de fiets als reparatie onderweg niet mogelijk is

• Ongevallenverzekering
Je moet er niet aan denken, maar raak je blijvend invalide of overlijd je door een ongeval met je fiets? Met de Ongevallendekking zijn deze situaties verzekerd. Wij keren het verzekerd bedrag uit aan jou of jouw nabestaanden.

• Verhaalsrechtsbijstand
Het kan gebeuren dat er tijdens het fietsen schade ontstaat door de schuld van iemand anders. Met de Verhaalsrechtsbijstandsdekking zorgen we ervoor dat deze schade wordt verhaald op de persoon die de schade heeft veroorzaakt.

Premie
De premie van de verzekering is afhankelijk van:
• De plaats waar je woont;
• De soort fiets die je koopt en de prijs daarvan;
• De dekkingen die je kiest.
Bij het afsluiten wordt jouw persoonlijke premie getoond aan de hand van de ingevulde gegevens.

Verzekeren bij ANWB
Wij zijn meer dan een verzekeraar. Wij zijn de beste hulpverlener bij pech en schade. Daar doen wij altijd ons best voor! Je bent dus niet alleen goed verzekerd, maar je kunt ook altijd rekenen op onze hulp. Met onze praktische oplossingen kan je zo snel mogelijk weer verder. Zo vormen wij jouw vangnet voor onderweg. Met de betrouwbaarheid en service die je van de ANWB mag verwachten.

Goed om te weten
✓ Bij het afsluiten van de verzekering betaal je eenmalig poliskosten, voor het opmaken van de verzekering
✓ Na het afsluiten van de verzekering heb je 14 dagen bedenktijd
✓ Deze verzekering is af te sluiten voor (elektrische) stadsfietsen, bakfietsen, racefietsen en tweedehands fietsen 
 


ENRA heeft drie verzekeringspakketten voor uw fiets en E-bike:

ENRA Basis
ENRA Plus
ENRA Optimaal
Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert. Hieronder ziet u het verschil tussen de dekkingen in een overzicht.

Als u meer uitleg wilt over over de verschillende dekkingen, klik dan hier.