Fiets Lease

Sinds 1 januari 2020 is het fietsplan terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Voortaan rijd jij of jouw bedrijf fiscaal voordelig op een fiets van de zaak. Omdat de fiets goed is voor mens en milieu, omarmen wij ook het fietsplan. Wij werken samen met Lease a Bike, Hello Rider, Cyclis Bike Lease en Fietse Lease Holland, waardoor jij de mogelijkheid hebt om bij ons een leasefiets uit te kiezen. Je kunt kiezen uit alle type fietsen van alle merken in onze winkel.

           

Voor bedrijven:
De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland! Het is nu mogelijk om een fietsregeling aan je werknemers aan te bieden zonder kosten en buiten de Werkkostenregeling (WKR). Een leasefiets is tot wel 35% goedkoper dan privé aanschaf, omdat de prijs van de fiets fiscaal voordelig ingehouden kan worden op het brutoloon van de medewerker. Doe jij een bijdrage? Dan loopt het voordeel op tot wel 80% voor de medewerker. Regelmatig fietsen houdt je collega’s fit waarmee je het ziekteverzuim kan verlagen met 1 tot 2 dagen per jaar.
In vier simpele stappen kun je je medewerkers binnen één week op de fiets zetten. Wil je meer weten? Kom even langs in de winkel. Je kunt ook kijken op de website van onze partner, https://www.lease-a-bike.nl/

Overtuig het bedrijf waar je werkt:
Met een leasefiets ben jij al snel iedereen te slim af, op alle manieren. Je komt fit aan op je werk (of lekker in het weekend) en maakt een duurzame keuze. Je bent van alle gemakken voorzien, aangezien de leasefiets inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp is. Daarnaast, geen hoge aanschafkosten, maar een vast laag tarief per maand via jouw loonstrookje. Door het uitruilen van brutoloon ben je goedkoper uit dan privé-aanschaf, zelfs als je werkgever besluit om niet mee te betalen. Afhankelijk van de fiets en je loonschaal ben je tussen de 20% en 35% goedkoper uit dan privé aanschaf. Alle type fietsen zijn mogelijk en je kunt de fiets ook alleen privé gebruiken.

Luijendijk Fietsen is partner van Lease a Bike, Hello Rider, Cyclis bike lease en Fietse Lease Holland en wij kunnen jou alles vertellen over de nieuwe regeling en hoe jij, of jouw medewerkers, zo snel mogelijk aan die glimmende leasefiets komen. Bereken hieronder je voordeel (gebaseerd op Lease a Bike), of kom langs in de winkel voor meer informatie.Private Lease

Er  bestaat er een groot verschil tussen "private lease" of lease via de werkgever. Dit komt doordat bij lease via de werkgever, de grootste kosten voor de werkgever zijn. De werknemer betaald alleen de 7% bijtelling. Alle andere kosten worden dus door de werkgever gedragen. Voor de werkgever kan dit gunstig zijn omdat hij daardoor fiscale voordelen kan genieten. 
 
In het geval van Private Lease draagt u alle kosten zelf en wordt het verhaal ook heel anders. Hieronder vindt u een voorbeeld van de kosten voor Private Lease. In dit bedrag zitten alle voorkomende kosten verdisconteerd (zoals verzekering, onderhoud en reparaties). Looptijd is altijd 36 maanden, en na de looptijd mag u de fiets voor een zeer schappelijk bedrag overnemen, of kiezen voor een nieuwe. Een voordeel van leasen is dat u nooit voor verassingen komt te staan qua kosten en geen hoge aanschaf kosten hebt!